Segueix-nos a les xarxes socials:

Comença l'obra definitiva per portar aigua del Llobregat al sector pendent de Calders

Els treballs s'allargaran quatre mesos i han de solucionar els problemes d'abastiment a l'Oller i la colònia Jorba, que fins ara tenien una xarxa provisional

Comença l'obra definitiva per portar aigua del Llobregat al sector pendent de Caldersarxiu/víctor gonzález

Aquesta setmana han de començar els treballs per a l'abastiment d'aigua del Llobregat al sector de l'Oller de Calders i la colònia Jorba, amb una canalització definitiva que substituirà el servei provisional que hi havia fins ara, i que s'espera que solucioni definitivament els problemes de quantitat i qualitat de l'aigua que patia el sector.

Els treballs completen la portada en alta als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders des del riu Llobregat, per bé que en aquest darrer municipi faltava acabar d'enllestir el sector de l'Oller i la colònia Jorba. Els treballs consistiran en la instal·lació d'una nova conducció de portada d'aigua cap al dipòsit ja existent de Manganell des de la xarxa que ja arriba fins a la Guàrdia de Calders. També s'instal·laran quatre bombes de reg per a bombers o personal autoritzat, que es podran utilitzar en cas d'incendi. Més endavant, l'Ajuntament de Calders haurà de completar l'obra fent arribar l'aigua a les masies i activitats rurals disperses de la zona. Un cop fet tot això, els treballs d'abastament es donaran per acabats, i l'obra serà totalment operativa.

En total, es preveu que aquests treballs s'allarguin uns quatre mesos, i es faran per un import de 99.900 euros, que en part es finançaran amb recursos obtinguts pel Consell Comarcal del Bages, de manera que es minimitzarà l'aportació municipal a l'obra.

Fins al 2011 el sector de l'Oller de Calders captava l'aigua de pous, i en èpoques de sequera també s'havia d'abastar d'aigua transportada amb cisternes per poder garantir el subministrament a tota la població. A final d'aquell mateix any es van fer els treballs d'abastament d'urgència però de caràcter provisional per fer arribar l'aigua des del sistema de Navarcles, i es va instal·lar una conducció també provisional per proveir la colònia Jorba des del dipòsit de l'Oller. Des d'aleshores, el servei havia funcionat, però en una situació precària.

Prem per veure més contingut per a tu