Segueix-nos a les xarxes socials:

El monestir de l'Estany tanca quatre mesos per obres de restauració

S'invertiran 300.000 en diferents intervencions de rehabilitació del conjunt monumental

El bisbat de Vic ha començat aquesta setmana les obres de restauració del conjunt monàstic de Santa Maria de l´Estany. El projecte d´intervenció, que ha tingut el control i seguiment per part de la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat i dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, se centrarà en tres grans objectius: la restauració de la coberta del sobreclaustre, la restauració integral de la columnata romànica del claustre, i la creació d´una escala interior que permeti la comunicació directa entre el museu i el sobreclaustre.

Les obres, dirigides per l´arquitecta Meritxell Inaraja, es realitzen en compliment del programa de l´1% cultural que la Generalitat de Catalunya aplica en les obres de grans infraestructures civils. L´inversió total serà de 300.000 euros.

El projecte tindrà una durada aproximada de quatre mesos, i obligarà a tancar les visites al claustre i el museu. L´accés a l´església romànica, no obstant, no es veurà afectat. Es preveu la seva reobertura a partir del mes de març de 2017.

Prem per veure més contingut per a tu