L’Orfeó Nova Solsona estrenarà un ambiciós espectacle per al tradicional concert de Nadal de la nit del 25 de desembre. L’entitat ha decidit apujar el llistó tenint en compte que l’actuació nadalenca està emmarcada en la celebració del seu centenari. Pere Cuadrench és el director artístic d’un muntatge que es podrà veure a la catedral solsonina (21 h) i que aquest any ha volgut fer un gir a les tradicionals nadales cantades per la formació musical.

L’actuació porta per nom Luxfero, que en llatí vol dir «el que porta la llum», fent referència a Llucifer, el rei de la foscor, que, com explica Cuadrench, «era el primer dels àngels, el més bonic i el que portava la llum, però en cert moment va creure que ell mateix podia suplantar déu».

Cuadrench proposarà al públic transmetre-li un viatge des de la foscor, on domina Llucifer, fins a la llum, que acabarà conquerint la seu de l’espectacle, la catedral, i tots els seus assistents. Per fer-ho, s’ha disse-nyat un muntatge de llums especialment per a l’ocasió.

El repertori musical, enguany, també s’ha adequat per transmetre aquest viatge des de la foscor fins a la llum als espectadors, amb un repertori que inclourà noves peces, a banda de les tradicionals nadales que cantarà l’agrupació.

A més de la veu dels integrants de l’Orfeó Nova Solsona, l’espectacle sumarà altres disciplines, com la dramatúrgia o la dansa. Així, els actors solsonins Cesc Boix i Marga Torres encarnaran Llucifer i sant Miquel, respectivament, i la formació centenària també estarà acompanyada pel Jove Ballet Solsoní i el músic de Solsona Eduard Gener al piano.

A més, Cuadrench explica que els textos que recitaran Boix i Torres són adaptacions de la Divina Comèdia de Dant, un referent en la representació de l’infern i el paradís en la cultura.