Oferim una sèrie de claus per posar davant dels nostres convidats una taula amb estil. Començarem proporcionant trucs per elegir el menú, així com diferents idees que puguin servir d'inspiració. A més a més, i com que la decoració és essencial, explicarem com fer-la servir per proporcionar una autèntica experiència gastronòmica.

Per fer-ho possible, hem seleccionat aquells trucs, consells i idees que millor es puguin adaptar a un sopar hivernal

elegant. Per això, ara que s'acosta el desembre, proposem als nostres lectors que s'atreveixin a fer les combinacions que més els agradin per als sopars del que, sens dubte, serà el nostre Nadal més especial.

Primer, l'elecció del menú

Confeccionar un menú pot resultar senzill, però mai plou a gust de tothom. De manera que necessitarem tenir en compte les preferències dels nostres convidats, així com els seus al·lèrgens o aliments prohibits. Per encertar-la, la millor opció és elaborar múltiples plats petits, de manera que hi hagi més varietat. Per tant, canviarem la tradicional fórmula d'entrant, primer plat, segon plat i postres per una selecció de receptes senzilles, amb no gaires espècies i en petites porcions.

Quan tinguem el menú confeccionat, farem la llista del que hem de comprar. La nostra recomanació és adquirir els aliments poc abans del sopar, en la mesura del possible, perquè no perdin qualitat.

Els entrants

Aquesta pot ser la part més delicada, ja que és el primer contacte que té el comensal amb la nostra cuina. Els canapès poden ser una opció ideal, ja que en podem crear de diferents tipus. Per exemple, podem omplir-los amb còctel de gambes, pollastre a la brasa i enciam, salmó i alvocat o fins i tot formatge i melmelada. ¡El resultat serà

impressionant!

Primers i segons

Com hem avançat abans, la millor opció és canviar dos plats de gran format per quatre o cinc de més petits. Podem recórrer als ingredients amb els quals elaborem els canapès per simplificar la feina. D'aquesta manera, petits plats de peix i carn, acompanyats per verdures o arròs, seran l'elecció idònia.

Postres

A tothom li agraden les postres! No obstant, no hem de caure en el clixé de relacionar postres amb xocolata, ja que pot no ser del gust de tothom. Durant l'estiu el nostre menú podria acabar amb una macedònia amb iogurt, però al ser hivern optarem per postres calentes: coulants, pastissets, etcètera.

La decoració, molt més que un complement

La decoració, És clar que el més important d'un sopar amb família o amics és la companyia i, després, el menú. No obstant, tots estarem d'acord que els petits detalls són els que marquen la diferència. Cuidar fins a l'últim detall farà que els nostres convidats sentin que la vetllada ha sigut inoblidable.

La vaixella

La vaixella és la nostra millor aliada per conquistar els comensals. Ha arribat el moment de treure aquelles peces

que estan exposades durant tot l'any a l'aparador del saló i, per descomptat, acompanyar-les amb uns bons tovallons de tela per donar un toc elegant a la taula.

La decoració

La decoració en si és un tema complex, ja que tot dependrà dels gustos. Per exemple, un centre floral és una bona

opció en qualsevol època de l'any, tenint sempre en compte l'utilitzar una gamma cromàtica adequada a l'estació

de l'any. Les espelmes també són una bona idea, però descartarem les que siguin aromàtiques.

Les estovalles

Pel que fa a les estovalles, sempre han d'estar planxades i perfectament col·locades. En aquest sentit, han de penjar

de la taula uns 50 centímetres, no més. Si volem, podem fins i tot doblar els tovallons com una flor de lis i col·locar-los a sobre de cada plat.

La coberteria

I els coberts? Si l'ocasió és formal, els col·locarem de forma protocol·lària: forquilles a l'esquerra del plat, culleres i ganivet a la dreta; copes per a aigua i vi a la dreta, en diagonal i, a sota, el tovalló. Si no és el cas podem simplificar la distribució, però guardant sempre un cert ordre.

Altres elements

Per últim, podem disposar altres complements com ara tapets a sota de cada plat, bols amb adorns artesans o fins i tot petits llums que donin un toc màgic a la vetllada. Sempre atenent a la resta de la decoració i elements utilitzats..

En definitiva, elegir el menú adequat i adornar la taula d'una manera elegant són clau per disfrutar d'un banquet a l'altura de les millors ocasions.

Només queda escollir una música suau, preparar la llista de convidats i assegurar-se que tothom se senti a gust. ¡Ser el millor amfitrió no havia sigut mai tan fàcil!