Tres receptes de galetes per triomfar en aquestes festes
El Nadal és, tradicionalment, una de les èpoques més fredes de l’any, però no és gens estrany que la neu faci acte de presència i tenyeixi de blanc un paisatge il·luminat per llums de colors i avets decorats. Aquest idíl·lic paisatge ens convida a jugar amb els petits a fora, però també d'estar a dins de casa i fer activitats en família relacionades amb les festes.
Tot i que des que va començar la pandèmia cal extremar les precaucions amb les reunions en interiors, fer petites reunions a casa és una bona opció per disfrutar de les festes. Un berenar amb els més petits és un dels millors plans, però per a això cal preparar un bon berenar.
No pot faltar la xocolata calenta o uns bons xurros, però hi ha altres opcions que es poden deixar preparades amb temps. Les millors són les galetes, que, a més, es poden fer de formes divertides per ser somriure encara més als menuts.
Aquí et deixem tres propostes diferents que s’adapten a tots els gustos:
GALETES DE GINGEBRE
Ingredients
- Quatre tasses de farina
- Una cullerada de llevat en pols
- Una cullerada de gingebre molt
- Dues cullerades de canyella
- Una cullerada de clau molt
- Una tassa de mantega a temperatura ambient
- Una tassa de sucre morè
- Un ou
- Mitja tassa de mel
Elaboració:
Barregeu els ingredients secs (farina, llevat, gingebre, canyella i clau).
Bateu la mantega amb el sucre i després incorporeu-hi la mel i l’ou.
Incorporeu a aquesta massa els ingredients secs.
Introduïu el resultat en una bossa de plàstic hermètic i deixeu-ho refredar durant almenys dues hores.
Estireu la massa i feu les formes que vulgueu.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 15 minuts.
GALETES DE MANTEGA
Ingredients
- 200 grams de mantega per untar
- 120 grams de sucre
- 280 grams de farina
- Una cullerada d’essència de vainilla
Elaboració:
Bateu la mantega amb el sucre i afegiu-hi després l’essència de vainilla.
Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.
GALETES DE TARONJA
Ingredients
- 300 grams de farina
- 180 grams de sucre
- 150 grams de mantega
- Ratlladura i suc d’una taronja
- Un sobre de llevat
- Dos rovells d’ou
- Una mica de sal
Elaboració:
Foneu la mantega al microones i incorporeu-hi després el sucre. Bateu-ho molt bé fins que quedi una barreja cremosa.
Afegiu-hi els rovells, la ratlladura i el suc de taronja.
Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada, el llevat i la sal.
Deixeu reposar la barreja durant almenys dues hores.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.