El Nadal és, tradicionalment, una de les èpoques més fredes de l’any, però no és gens estrany que la neu faci acte de presència i tenyeixi de blanc un paisatge il·luminat per llums de colors i avets decorats. Aquest idíl·lic paisatge ens convida a jugar amb els petits a fora, però també d'estar a dins de casa i fer activitats en família relacionades amb les festes.
Tot i que des que va començar la pandèmia cal extremar les precaucions amb les reunions en interiors, fer petites reunions a casa és una bona opció per disfrutar de les festes. Un berenar amb els més petits és un dels millors plans, però per a això cal preparar un bon berenar.
No pot faltar la xocolata calenta o uns bons xurros, però hi ha altres opcions que es poden deixar preparades amb temps. Les millors són les galetes, que, a més, es poden fer de formes divertides per ser somriure encara més als menuts.
Aquí et deixem tres propostes diferents que s’adapten a tots els gustos:
GALETES DE GINGEBRE
Ingredients
- Quatre tasses de farina
- Una cullerada de llevat en pols
- Una cullerada de gingebre molt
- Dues cullerades de canyella
- Una cullerada de clau molt
- Una tassa de mantega a temperatura ambient
- Una tassa de sucre morè
- Un ou
- Mitja tassa de mel
Elaboració:
Barregeu els ingredients secs (farina, llevat, gingebre, canyella i clau).
Bateu la mantega amb el sucre i després incorporeu-hi la mel i l’ou.
Incorporeu a aquesta massa els ingredients secs.
Introduïu el resultat en una bossa de plàstic hermètic i deixeu-ho refredar durant almenys dues hores.
Estireu la massa i feu les formes que vulgueu.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 15 minuts.
GALETES DE MANTEGA
Ingredients
- 200 grams de mantega per untar
- 120 grams de sucre
- 280 grams de farina
- Una cullerada d’essència de vainilla
Elaboració:
Bateu la mantega amb el sucre i afegiu-hi després l’essència de vainilla.
Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.
GALETES DE TARONJA
Ingredients
- 300 grams de farina
- 180 grams de sucre
- 150 grams de mantega
- Ratlladura i suc d’una taronja
- Un sobre de llevat
- Dos rovells d’ou
- Una mica de sal
Elaboració:
Foneu la mantega al microones i incorporeu-hi després el sucre. Bateu-ho molt bé fins que quedi una barreja cremosa.
Afegiu-hi els rovells, la ratlladura i el suc de taronja.
Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada, el llevat i la sal.
Deixeu reposar la barreja durant almenys dues hores.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.