El Nadal és, tradicionalment, una de les èpoques més fredes de l’any, però no és gens estrany que la neu faci acte de presència i tenyeixi de blanc un paisatge il·luminat per llums de colors i avets decorats. Aquest idíl·lic paisatge ens convida a jugar amb els petits a fora, però també d'estar a dins de casa i fer activitats en família relacionades amb les festes.

Tot i que des que va començar la pandèmia cal extremar les precaucions amb les reunions en interiors, fer petites reunions a casa és una bona opció per disfrutar de les festes. Un berenar amb els més petits és un dels millors plans, però per a això cal preparar un bon berenar.

No pot faltar la xocolata calenta o uns bons xurros, però hi ha altres opcions que es poden deixar preparades amb temps. Les millors són les galetes, que, a més, es poden fer de formes divertides per ser somriure encara més als menuts.

Aquí et deixem tres propostes diferents que s’adapten a tots els gustos:

GALETES DE GINGEBRE

Galetes de gingebre SHUTTERSTOCK

Ingredients

  • Quatre tasses de farina
  • Una cullerada de llevat en pols
  • Una cullerada de gingebre molt
  • Dues cullerades de canyella
  • Una cullerada de clau molt
  • Una tassa de mantega a temperatura ambient
  • Una tassa de sucre morè
  • Un ou
  • Mitja tassa de mel

Elaboració:

Barregeu els ingredients secs (farina, llevat, gingebre, canyella i clau).

Bateu la mantega amb el sucre i després incorporeu-hi la mel i l’ou.

Incorporeu a aquesta massa els ingredients secs.

Introduïu el resultat en una bossa de plàstic hermètic i deixeu-ho refredar durant almenys dues hores.

Estireu la massa i feu les formes que vulgueu.

Enforneu-les a 180 graus durant uns 15 minuts.

GALETES DE MANTEGA

Galetes de mantega SHUTTERSTOCK

Ingredients

  • 200 grams de mantega per untar
  • 120 grams de sucre
  • 280 grams de farina
  • Una cullerada d’essència de vainilla

Elaboració:

Bateu la mantega amb el sucre i afegiu-hi després l’essència de vainilla.

Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.

Estireu la massa i feu les formes desitjades.

Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.

GALETES DE TARONJA

Galetes de taronja SHUTTERSTOCK

Ingredients

  • 300 grams de farina
  • 180 grams de sucre
  • 150 grams de mantega
  • Ratlladura i suc d’una taronja
  • Un sobre de llevat
  • Dos rovells d’ou
  • Una mica de sal

Elaboració:

Foneu la mantega al microones i incorporeu-hi després el sucre. Bateu-ho molt bé fins que quedi una barreja cremosa.

Afegiu-hi els rovells, la ratlladura i el suc de taronja.

Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada, el llevat i la sal.

Deixeu reposar la barreja durant almenys dues hores.

Estireu la massa i feu les formes desitjades.

Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.