El periodista gallec Fernando González Gonzo rellevarà Jordi Évole al capdavant del programa Salvados de La Sexta. Évole va anunciar dijous a la nit, en una entrevista a El Hormiguero, que deixa el programa després d'onze anys per preparar un nou projecte. Segons va informar ahir La Sexta, Gonzo assumirà Salvados després de l'emissió d'aquest diumenge, l'últim programa de l'actual temporada, que també serà l'últim d'Évole després de 300 entregues.

El grup Atresmedia també ha anunciat que Évole ja treballa en nou projecte que s'emetrà pròximament per La Sexta. «En aquest nou programa, Jordi Évole se submergirà en grans històries, de rellevància social, fent de l'entrevista la seva eina fonamental. Un nou registre amb el qual el periodista mantindrà l'aposta de La Sexta per la informació, l'actualitat i el compromís ciutadà», assegura en un comunicat el grup.

Per la seva banda, Gonzo va saltar a la fama després de convertir-se en un dels reporters del programa Caiga quién caiga de Telecinco, i el 2008 va saltar a Antena 3 amb el programa El método Gonzo. El 2010 va passar a El intermedio, programa en el qual ja fa gairebé nou anys que treballa.

L'última temporada de Salvados ha tingut com a fita l'entrevista al papa Francesc emesa el 31 de març passat, amb una audiència de 4,1 milions d'espectadors (21% de quota), que es va convertir en el programa més vist des del 2015.

Un relleu necessari

«Avui estic més nerviós que mai», va assegurar Jordi Évole davant Pablo Motos dijous a El Hormiguero, poc abans d'anunciar que deixa el programa de la seva «vida» després d'onze anys per emprendre nous projectes, en considerar que «és el moment de donar un relleu». «S'ha tancat un cercle. Me'n vaig a reinventar-me», va subratllar Évole, que tot i això va admetre que mai podrà conduir un espai de la «transcendència i rellevància» de Salvados, en què ha entrevistat personatges de fama mundial com el papa Francesc i el president de Veneçuela, Nicolás Maduro.