"Boyhood" ha estat la gran triomfadora cinematogràfica en la 72 edició d'uns Globus d'Or que han resultat agredolços per "Birdman", la pel·lícula amb més nominacions, 7 en total, del cineasta mexicà Alejandro González Iñárritu.

"Boyhood" ha recollit tres premis, entre ells el de millor pel·lícula dramàtica, mentre que "Birdman" s'ha fet amb dos guardons, el mateix que "La teoria del tot", i se li ha escapat, contra el pronòstic dels analistes, el títol de millor comèdia o musical que ha estat per "El Gran Hotel Budapest".

Iñárritu i el seu equip, en el qual hi havia els argentins Armando Bo i Nicolás Giacobone, sí que s'han imposat en la categoria de millor guió, un treball que el mexicà ha qualificat com "la millor experiència" de la seva vida.

Richard Linklater, el realitzador de "Boyhood", ha arrabassat a Iñárritu el premi de direcció i la història s'ha repetit per a la resta de candidats llatins.

Els mexicans Antonio Sánchez i Jorge Gutiérrez han vist com se'ls escapaven els guardons de millor banda sonora per "Birdman" i millor pel·lícula d'animació per "The Book of Life", uns triomfs que s'han apuntat "La teoria del tot" i "Com entrenar un drac 2 ", respectivament.

En actuació, Eddie Redmayne ("La teoria del tot") i Michael Keaton ("Birdman") han guanyat com a millor actor de drama, el primer, i comèdia, el segon, mentre que Julianne Moore ("Sempre Alice") i Amy Adams ("Big Eyes") han fet el mateix a les respectives categories femenines.

Els premis de repartiment han estat per J.K. Simmons ("Whiplash") i Patricia Arquette ("Boyhood").

La cinta russa "Leviatan" ha conquistat el guardó de millor pel·lícula en parla no anglesa.

Un dels aplaudiments més sonats de la vetllada ha estat per al cantant Prince, que s'ha encarregat de lliurar el premi de millor cançó a John Legend i Common pel tema "Glory" del film "Selma".

La cerimònia, presentada per tercera vegada consecutiva i última per Tina Fey i Amy Poehler, ha estat marcada per recurrents mencions a l'atemptat terrorista a París contra la revista satírica Charlie Hebdo que va costar la vida de dotze treballadors d'aquesta publicació, així com l'atac cibernètic a Sony orquestrat per Corea del Nord.

George Clooney, que ha estat homenatjat amb el premi Cecil B. DeMille per tota la seva carrera, ha lluït una xapa amb el missatge "Je suis Charlie" en solidaritat amb les víctimes de la massacre.

"Les milions de persones que es van manifestar no sols a París sinó a tot el món, entre les quals hi havia cristians, jueus i musulmans, no ho van fer en protesta. Van marxar en suport a la idea que no caminarem amb por. No ho farem ", ha dit Clooney.

L'actor Jared Leto, que ha presentat un dels guardons de la nit, ha estat un altre dels que ha portat la frase "Je suis Charlie" a l'escenari.

La gala s'ha celebrat a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles i ha comptat entre els seus presentadors amb Salma Hayek i Jennifer Lopez, així com Lupita Nyong'o, Meryl Streep, Harrison Ford i Matthew McConaughey, entre d'altres.