Fa dies, vaig estar en un complex turístic a Bolonya, ciutat famosa -entre altres coses- per les seves fires. Hi havia molts bungalous on s'allotjaven una trentena d'homes vestits amb americana i corbata. De dones, només n'hi vaig veure dues. En sortir del complex, a la segona rotonda, vaig haver de veure un grupet de dones -poc vestides i provocatives- que de bona hora ja estaven esperant-se per guanyar uns diners a costa dels homes poc fidels o poc treballadors o de poc nivell moral. Per què s'hi estaven, allí? Doncs perquè segur que en podrien treure un rendiment econòmic. Veure-les a elles, era veure la degradació moral d'alguns homes quan estan fora de casa.

En tornar al meu país, va saltar la notícia de les «informacions vaginals» del famós comissari Villarejo. Com se li va ocórrer muntar una xarxa de prostitució de menors -disfressada d'agència de models- per aconseguir informació? Doncs com les pobres putes de Bolonya, perquè sabia que li seria rendible informativament. Ell volia enxampar polítics i membres de consells d'administració. L'actual ministra Delgado, llavors fiscal de l'Audiència, ho va trobar bé. A ella, li sembla que «és més fàcil que un home bavegi que no pas una dona»

I en això, he de donar-li la raó. Al complex turístic no hi havia cap noiet, xicot o home esperant els instints sexuals de cap dona.

La Delgado, es veu que en un viatge a Colòmbia, el 2009, va enxampar, personalment, jutges i fiscals amb les noietes menors d'edat que constaven a la nòmina de l'agència de models de Villarejo; aquests havien de participar en un programa de l'Aula Iberoamericana però... en fi, que cal reconèixer-los una certa dignitat perquè, en veure's descoberts, fins i tot es van posar nerviosos i van desaparèixer -tan ràpid com els va permetre la seva vergonya- de la seva vista. Vaja, que, per una vegada, no van mostrar l'actitud fanfarrona que sovint sol acompanyar-los. O potser, digueu-me agosarada, només era que sentien un petit remordiment de culpabilitat davant tan obvi pecat. Qui ho deu saber? Per cert, es veu que un tal Llarena també hi era. Quina sorpresa devia tenir la seva dona si no estava al corrent de totes les activitats d'aquell fòrum iberoamericà! Però potser la majoria de dones d'aquests informadors vaginals ja n'estan al corrent, d'aquest plus de feina a les seves feines?

La Delgado, a part de masclista, és homòfoba. En una de les converses privades de les que va filtrar Villarejo va dir que preferia un tribunal de «tíos» perquè aquests saps per on van. I en una altra va etzibar «maricón» a l'ara ministre de justícia, Grande-Marlaska.

I és que Villarejos i Delgados -que han pogut accedir a una formació d'alt nivell- són infinitament més culpables que les pobres putes de Bolonya.