21 de novembre de 2018
21.11.2018

Cotxes

Hi ha necessitat de reduir la contaminació originada pels combustibles dependents del petroli i el carbó. Fins i tot xinesos i indis, els dos països amb més contaminació ambiental del món, ja ho reconeixen

20.11.2018 | 23:45

El Govern espanyol ha llançat una d'aquestes ocurrències a les quals ja ens té acostumats. Diu que estudiarà l'opció que a partir del 2040 no es permeti vendre cotxes de benzina, dièsel i híbrids a Espanya. L'aposta és pels cotxes que van amb electricitat, i qui sap si amb hidrogen. Pretendre pensar i decidir quina serà l'evolució de l'energia en els propers vint-i-un anys és impossible. Pensi només on érem fa 21 anys. Quantes coses han passat que eren llavors inimaginables?

És cert, hi ha necessitat de reduir la contaminació originada pels combustibles dependents del petroli i el carbó. Fins i tot xinesos i indis, els dos països amb més contaminació ambiental del món, ja ho reconeixen. Ara bé, creure que es pot determinar l'evolució del mercat de l'automòbil és molt descarat. Els grans fabricants ho estan investigant tot. Des de les noves energies d'hidrogen fins el gas natural. De fet, la contaminació que ofereixen els cotxes de dièsel i benzina avui no té res a veure amb fa deu anys. Ara com ara, conduir un cotxe elèctric no és tan bonic com sembla. Es necessita recarregar sovint per fer molts quilòmetres i el seu cost de compra és alt.

La investigació i construcció d'un cotxe no es fa d'un dia a l'altre. Canviar els sistemes de producció i manteniment no és cosa de dies. Hi haurà moltes proves i errors. S'hauran de fer molts números. També ens fan creure que l'electricitat cau només del cel i no és així. Per generar electricitat també es contamina. I de vegades, molt. Qualsevol estratègia de model energètic no pot ser només creada en un país. L'evolució serà global o no serà. La demanda del mercat és molt més potent que qualsevol directriu intervencionista que, com sol passar, pot alentir el progrés més que facilitar-lo. I qui sap, potser el 2040 tots els cotxes ja seran autònoms.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit