Segueix-nos a les xarxes socials:

Un fàrmac podria perllongar la vida humana fins als 120 anys

Els científics començaran enguany a provar en humans el primer medicament contra l'envelliment

Un fàrmac podria perllongar la vida humana fins als 120 anysGetty Images

La immortalitat és un dels somnis de l'ésser humà, són molts els que alguna vegada han pensat "no em vull fer gran", "vull viure molts anys" o "m'agradaria ser immortal". La vida eterna és per ara impossible, l'ésser humà està destinat a expirar algun dia, però els científics treballen per poder prolongar la nostra vida bastants anys més.

Un grup de científics nord-americans ha anunciat que aquest 2016 començaran a provar en humans el primer fàrmac contra l'envelliment. Aquest medicament és capaç d'alentir el desgast del cos humà i ajudar-nos a viure amb bona salut fins als 110 o els 120 anys, segons afirmen els investigadors.

Es tracta de la metformina, un medicament comú emprat per tractar la diabetis que perllonga la vida dels animals. Les autoritats nord-americanes han donat el vistiplau per realitzar proves en humans, que començaran el 2016.

L'estudi determina que la metformina augmenta la quantitat de molècules d'oxigen que entren a la cèl·lula intensificant la robustesa i la longevitat. Si els resultats fossin reeixits, una persona de 70 anys podria tenir la salut biològica corresponent a una de 50 anys i viure fins als 120 anys en bones condicions.

"Si retardem l'envelliment, també retrasem totes les seves malalties i patologies", va explicar Gordon Lithgow, un investigadors, que va destacar que es tractaria d'un descobriment "revolucionari".

Prem per veure més contingut per a tu