Solidaritat

El Banc de Sang calcula que fins a final d'agost caldran 35.000 donants per atendre els pacients ingressats en clíniques i hospitals, ja siguin malalts o accidentats. Per aconseguir cobrir les necessitats previstes, l'entitat ha posat en marxa una campanya a les xarxes socials i regala als aportadors una bossa de roba.

Davallada de donacions a l'estiu

El Banc de Sang fa una crida que la gent s'acosti als hospitals i a les campanyes de donació que es fan arreu perquè a l'estiu és quan les donacions baixen al voltant del 30% respecte a la resta de l'any. És època de vacances, les empreses i les universitats redueixen l'activitat i molta gent canvia els hàbits i deixa de donar sang.

En aquest sentit, ha recordat la importància que es tinguin unes reserves que permetin fer front a qualsevol situació inesperada. Cada dia clíniques i hospitals fan servir sang i és important tenir unes reserves que permetin fer front a qualsevol imprevist, com va ser el cas dels atemptats de l'agost passat a Barcelona i Cambrils.

Per tal de garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s'han programat 60 campanyes cada setmana i estaran obertes les sales de donacions a 20 hospitals d'arreu de Catalunya per assolir les 35.000 donacions necessàries. A més, hi ha previstes 500 donacions només de plaquetes, un component sanguini molt necessari per als malalts de càncer, entre altres.

#omplelabossa

Totes les persones que donen sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils reben una bossa de roba amb el missatge «Dona el millor de tu. Dona sang», lema de la campanya d'estiu d'enguany. D'aquesta manera, els donants omplen la bossa de vida i també en tenen una per omplir-la d'experiències durant les vacances.

Amb l'etiqueta #omplelabossa, es busca dinamitzar la campanya a les xarxes socials, on s'anima a tothom a compartir el moment de la donació.

També es demana que es comparteixin imatges amb la bossa de roba des dels llocs de vacances per fer que el nou missatge arribi a qualsevol indret de Catalunya o del món.

Donarsang.gencat.cat

Paral·lelament, la pàgina web de l'entitat, donarsang.gencat.cat, disposa d'una bossa de sang virtual que es va omplint a mesura que se sumen donacions, amb l'objectiu d'arribar a les 35.000 i tenir-la ben plena un cop acabi l'agost. D'aquesta manera es podrà veure si les necessitats d'aquest estiu estan cobertes.