«Ens apassiona la cosmètica natural, ens inspirem en la naturalesa mediterrània i tota la seva esplendor per cuidar la pell». Aquesta és la carta de presentació de Santulana Cosmètica Natural, www.santulana.es, de Santpedor. És una empresa familiar que va néixer ara fa deu anys per iniciativa d'Íngrid Torreguitart i Jordi Ferrer, amants de la cosmètica natural, la fitoteràpia i la química dels olis essencials. «Treballem de forma artesanal, mimem cada producte i respectem el seu procés», assegura Íngrid Torreguitart.

La filosofia de Santulana és «treballar amb matèries primeres de màxima puresa i ecològiques: olis vegetals, olis essencials purs, aigües florals, extractes vegetals, conservants d'origen natural... Busquem les millores sinergies entre els ingredients perquè aportin propietats i aromes excel·lents». Queden exclosos els olis minerals, els derivats del petroli, els conservants químics, els perfums sintètics, l'oli de palma, els sulfats, les silicones i els parabens. Cap dels seus productes -facials, corporals i del cabell- en porta. Fan sabons, xampús, gels, cremes, desodorants, olis, bàlsams... El catàleg és cada cop més ampli. «De mica en mica hem anat traient nous productes i ara en tenim una àmplia gamma, i la veritat és que té molt bona sortida».

El consumidor valora la qualitat del producte, la proximitat i el tracte proper dels responsables del negoci, «aquest és el nostre valor afegit, som molt propers i transparents», comenta Íngrid Torreguitart, satisfeta de l'embranzida que ha agafat l'empresa els últims anys i de la bona acceptació dels seus productes. A part del cultiu, l'elaboració i la venda de productes, Santulana Cosmètica Natural també fan xerrades i tallers per mostrar com es treballa la cosmètica natural i artesanal.