Què has de menjar per tenir una millor qualitat de vida? O més ben dit dit, què no has de menjar? Hi ha aliments dels quals no has d'abusar, i no són recomanables per fer una dieta equilibrada i sana. Entre aquests aliments, n'hi ha cinc que, si es deixen de consumir de manera regular i se substitueixen per altres, permeten guanyar en salut i perdre pes.

Refrescos ensucrats

Cada vegada hi ha més consumidors que renuncien als refrescos ensucrats. Als bars ja es venen més begudes zero sucre que de normals, cosa impensable fa anys. Amb tot, això no és suficient. Si vols perdre pes has de renunciar a tots els refrescos. Com? Molt senzill: canviant els hàbits. Si t'acostumes a menjar i sopar tot bevent aigua, reduiràs de forma substancial les calories que ingereixes cada dia. Has de tenir present que l'alcohol tampoc no és beneficiós per a la salut, tot i que una copeta de vi al dia no és perjudicial.

El sucre en general

És, cada dia més, l'enemic públic número 1. Cada vegada hi ha més persones obeses i una de les raons és que cada cop consumim més aliments ultraprocessats i que abusem del sucre. Segur que és present en molts dels aliments que menges, per això és bo anar renunciant de mica en mica la dosi extra que prens quan, per exemple, afegeixes sucre al cafè o a les maduixes. Hi ha susbtituts que et poden ajudar a aconseguir el mateix gust que el sucre i que tenen 0 calories.

Les postres

En un restaurant són cares, i en una dieta sumen moltes calories. T'has plantejat substituir les postres dolces per fruita? D'aquesta manera aconseguiràs ingerir menys calories i contribuiras a estar més a prop del tan repetit consell de menjar cinc peces de fruita i verdura cada dia.

Galetes i pastes

L'esmorzar és l'àpat més important del dia. Ho repeteixen cada dos per tres els nutricionistes i no els falta raó. Saps que quan al matí consumeixes pastes o galetes, aquests productes porten un sucre d'absorció ràpida que et fan tenir gana a mig matí? Si ets dels que menges pastes o galetes, prova de substituir-ho per un plàtan amb iogurt. Tens l'opció de prepara la barreja la nit anterior i posar-la a la nevera.

Snacks

Fruits secs amb massa sal, palmeres de xocolata per picar entre hores... Tot això fa, en molts casos, que no segueixis una dieta adient. Per això és recomanable que t'emportis menjar de casa a la feina, perquè el menjar entre hores sigui més saludable i apropiat, per exemple, una poma o un plàtan. Ingeriràs menys calories i serà més sa.