17 de maig de 2020
17.05.2020
Regió7

El consum excessiu de cafè augmenta el risc d'obesitat o artritis

Científics australians examinen les connexions entre aquesta beguda i l'augment de certes malalties

17.05.2020 | 19:55
El consum excessiu de cafè causa problemes de salut

El consum excessiu de cafè pot causar problemes de salut, segons ha alertat un equip d'investigadors del Centre Australià de Salut de Precisió de la Universitat d'Austràlia del Sud en un estudi publicat en la revista 'Clinical Nutrition'.

Utilitzant dades de més de 300.000 persones del Regne Unit, els experts van examinar les connexions entre el consum habitual de cafè genèticament instrumentat i una àmplia gamma de malalties, descobrint que beure molt de cafè pot augmentar el risc de osteoartritis, artropatía (malaltia articular) i obesitat.

En el treball, els investigadors van utilitzar un enfocament genètic, anomenada anàlisi MR-PheWAS, per establir els veritables efectes del consum de cafè contra 1.117 afeccions clíniques, comprovant així que, encara que és una beguda segura, pot augmentar el risc de osteoartritis, artropatía i obesitat.

"La prevalença d'aquestes afeccions a Austràlia i a tot el món mostra l'important que és determinar les possibles causes i influents de les malalties, i nosaltres hem evidenciat que el consum excessiu de cafè pot augmentar el risc de certes malalties", han resolt els investigadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...