Segueix-nos a les xarxes socials:

ESPECIAL: HOSPITALS DAVANT LA COVID

Althaia rep milers de donacions

Althaia rep milers de donacionsALTHAIA

L'onada de solidaritat durant aquests darrers mesos ha estat molt important per combatre la pandèmia de la covid-19. Els hospitals catalans han rebut milers de donacions d'empreses, institucions, entitats i particulars. Aportacions i accions altruistes que han servit per abastir de material els centres sanitaris.

A Althaia, a Manresa, el degoteig de donacions ha estat constant i les xifres són molt altes. Un total de 190 empreses han fet algun tipus d'aportació d'equips de protecció individual, productes d'alimentació o equipaments, que han ajudat a fer front a la crisi sanitària del coronavirus. La Fundació Althaia agraeix «aquest esforç que han fet les persones tant a títol individual com les empreses privades. La resposta de la societat ha estat molt important».

Com a dada significativa, cal destacar que la xifra de donacions d'equips de protecció individual (EPI) a Althaia supera les 125.000 (vegeu les aportacions detallades al requadre del costat).

Joan Sebarroja ha coordinat l'equip de Voluntaris del Bages que ha treballat intensament per fer arribar material a hospitals, residències i comerços bagencs. Explica que s'han fet grups a deu pobles del Bages «per a la fabricació de productes necessaris. Hi ha hagut molts voluntaris, entre ells enginyers experts en impressió 3D».

Campanya de captació de fons a l'hospital

Althaia va encetar a l'abril una campanya de captació de mecenatge per ajudar a donar una millor resposta a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. S'han rebut 84 donacions de particulars, i hi ha hagut 10 donacions més d'empreses. Aquests fons serveixen per cobrir les noves necessitats que ha generat l'emergència sanitària que va obligar a transformar completament l'estructura de la institució: nous equips assistencials, equips de protecció per als professionals, llits, etc. Les donacions també es destinen a finançar els estudis d'investigació sobre el coronavirus SARS-CoV-2 liderats per la Fundació Althaia.

Prem per veure més contingut per a tu