28 de octubre de 2020
28.10.2020
Regió7

La Ruti, creada pel manresà Pere-Joan Cardona, és la primera vacuna espanyola contra la covid que obté llum verda per fer un assaig internacional

L'especialista en Microbiologia i Parasitologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol la va desenvolupar fa vint anys per combatre la tuberculosi

28.10.2020 | 12:56
La vacuna RUTI contra la covid-19 és la primera espanyola a rebre l'autorització per realitzar un assaig clínic internacional

La vacuna Ruti contra la tuberculosi que va crear fa vint anys el manresà Pere-Joan Cardona és la primera vacuna espanyola que ha rebut l'autorització per realitzar un assaig clínic internacional, que es portarà a terme a l'Argentina, amb l'objectiu de provar-la contra la covid. 

Tal com ha informat la companyia Archivel Farma, que és la que la fabrica, la Ruti es preveu que sigui eficaç contra infeccions víriques com el coronavirus, per la qual cosa ha rebut l'aprovació de l'Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) de l'Argentina per realitzar un assaig clínic.

Es tracta d'un estudi de doble cec amb placebo, de nou mesos de durada, per avaluar l'eficàcia de la vacuna Ruti en la prevenció de la infecció i la disminució de la mortalitat per SARS-CoV-2 en el personal sanitari.

Entre d'altres, Pere-Joan Cardona és doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Microbiologia i Parasitologia i membre del CIBER Enfermedades Respiratorias. Fa docència de pregrau i postgrau com a professor associat de Microbiologia i Parasitologia mèdiques de les facultats de Medicina i Ciències Biomèdiques de la UAB.

A la Unitat de Tuberculosi Experimental (UTE) de l'Hospital Germans Trias (Can Ruti; d'aquí el nom de la vacuna) es dedica a l'estudi de la infecció tuberculosa latent i de la seva evolució a malaltia activa mitjançant models experimentals in vitro, in vivo i in silico. Aquesta UTE està integrada per un equip expert en avaluació de noves estratègies profilàctiques i terapèutiques contra la tuberculosi i en el disseny, caracterització i avaluació de models experimentals animals.

A banda de la Ruti també és l'inventor del suplement alimentari Mycobacterium manresensis, amb el qual també s'està fent un assaig actualment per combatre la covid.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Embaràs

Guia per a embarassades

redacció

 | 0

Et donem consells, t'ensenyem a fer massatges, t'expliquem què pots i no pots menjar...