Segueix-nos a les xarxes socials:

Desenvolupen una plataforma basada en sensors per monitoritzar i garantir el benestar dels animals de granja

El projecte està coordinat per la UAB i es basa en el control d'una àmplia gama de variables a través de sensors

Desenvolupen una plataforma basada en sensors per monitoritzar i garantir el benestar dels animals de granjaMireia Arso

El projecte europeu Clearfarm, coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha desenvolupat la primera plataforma digital de monitoratge del benestar animal que integra, analitza i mostra la informació recollida per diversos sensors instal·lats a les granges. L'eina permet als agricultors prendre decisions informades sobre la compra d'aliments d'origen animal i la cura dels animals. La presentació de la plataforma prototip es farà aquest dimecres a Brussel·les. El projecte contempla la col·locació de diversos sensors a les granges però també als animals per controlar una àmplia gamma de variables relacionades amb el seu comportament, la seva salut mental i física, l'impacte ambiental i la productivitat.

La plataforma recull aquestes dades mitjançant un algoritme i proporciona una informació fàcil d'entendre sobre el benestar dels animals adaptada a cada públic. D’una banda, els ramaders poden veure, a través d'un web, la informació actualitzada sobre l’estat dels animals, amb èmfasi en els senyals d’alerta que poden ajudar-los a anticipar-se als problemes i fer un canvi o millora. De l’altra, els consumidors poden conèixer la història de benestar del producte carni que comprin escanejant, per exemple, un codi QR de l’etiqueta que els dirigeix a un web amb la informació.

La plataforma s'ha validat en granges de llet i el seu desenvolupament ha permès avançar en la comprensió de la tecnologia necessària per a la gestió del benestar dels porcs.

ClearFarm és fruit de quatre anys de recerca entre la UAB, les universitats de Múrcia, Wageningen (Països Baixos), Milà (Itàlia), Aarhus (Dinamarca) i el Natural Resources Institute Finland (Luke, Finlàndia).

Prem per veure més contingut per a tu