Olius encara no sap quan podrà posar en servei el nou edifici d'equipament municipal per la manca de finançament. Es preveu que les obres de la primera fase, que inclou els tancaments i l'estructura bàsica, estaran llestes el mes de setembre. En canvi, el complex definitiu que acollirà les sales polivalents haurà d'esperar noves subvencions.

La quantitat atorgada des de Madrid amb el Fons Estatal d'inversió local (FEIL) resulta insuficient per acabar les obres, ja que la quantitat que s'entregava a principi d'any anava en funció del nombre d'habitants i Olius, a dia d'avui, tot i la seva superfície extensa, amb 55 quilòmetres quadrats, tan sols té 839 habitants.

La primera fase de construcció del nou edifici va començar a principi de maig amb una durada prevista de tres mesos i mig a càrrec de l'empresa constructora Mangas. L'evolució de les obres és tal com l'Ajuntament l'havia previst des d'un inici. Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme d'Olius, Antoni Màrquez, confia que la primera fase acabarà el setembre i afegeix que "l'Ajuntament té clar que l'edifici s'ha d'acabar l'any que ve".

Així, després de la segona fase, que Màrquez espera "començar a final d'aquest any", el nou edifici disposarà d'uns baixos que "seran un garatge o un magatzem" i de dues sales polivalents per als veïns que "es podran utilitzar immediatament".

A banda dels diners que va rebre l'Ajuntaments de l'Estat, també té una subvenció de la Diputació, que va ser concedida un cop les obres ja havien començat. Però la quantitat total amb què l'Ajuntament compta actualment no permet començar la segona fase de construcció de l'obra completa, d'un cost total aproximat de 600.000 euros, segons ha concretat Màrquez.

És per això que l'Ajuntament, a banda d'estar a l'espera de noves subvencions, haurà d'invertir per enllestir l'edifici.

Centre neuràlgic

L'edifici que complementarà l'àrea de serveis de la zona es construeix davant la plaça de l'Olivera. Des de l'any passat l'Ajuntament ha iniciat actuacions i projectes amb la finalitat de dotar el municipi de serveis i infraestructures, que fins ara li mancaven, per donar resposta a l'increment constant de la població del Pi de Sant Just, sobretot. La primera actuació en aquest espai va ser la llar d'infants que actualment ja és activa, seguida de les obres que s'hi fan. A més a més, la zona tindrà un poliesportiu cobert que "començarem a construir l'any que ve", anuncia Màrquez, com també es preveu construir, més endavant, una escola de primària.

Màrquez assegura que fins que no s'acabi l'edifici "no es podrà donar un ús molt fort a la plaça", a més, "és difícil deslligar les celebracions dels espais tradicionals", però confia que "a la llarga" la plaça de l'Olivera esdevindrà "el nucli de serveis del municipi".