Els carrers del nucli antic solsoní han viscut el cap de setmana una activitat lúdica i cultural frenètica. El motiu: el cinquantè aniversari de la creació del l'Agrupament Escolta i Guia Pare Claret, una entitat creada pels pares claretians que no va tenir un camí fàcil a l'inici. Tal com recorden Dolors Call i Claustre Pla, primeres caps d'un moviment aleshores incipient, "les autoritats polítiques i religioses de l'època van posar impediments perquè l'agrupament tirés endavant"; però l'empenta del pare Gomis, primer, i sobretot del pare Miquel Roure, després, van ser determinants perquè l'agrupament Pare Claret es convertís en un moviment fonamental dins el teixit associatiu solsoní del darrer mig segle.

Per a l'ocasió els escoltes i les noies guies de Solsona van omplir el Camp del Serra amb tendes de campanya i van transformar aquest indret en una acampada on van conviure els 150 nens i caps actuals amb exmembres de l'entitat de totes les edats que no es van voler perdre l'ocasió de recordar els anys de joventut. Així, no era estrany veure pel nucli antic solsoní persones d'edats diverses amb el mocador blau i vermell al coll que identifica l'escoltisme solsoní; i durant tot dissabte els diversos racons de la ciutat es van omplir amb jocs i tallers; i més tard, la plaça Major va acollir una classe de dansa. A partir de les 10 de la nit, l'animador infantil Jaume Barri va oferir un espectacle adreçat als nens i nenes de l'agrupament, que per un dia van tenir llicència per anar a dormir tard; sempre, però, sota l'atenta vigilància dels caps. Finalment, la mateixa plaça va acollir una actuació del grup Quico Lloms .

Per un altre costat, la jornada d'ahir va començar amb una caminada. Al migdia, a la Sala Polivalent, es va celebrar un acte simbòlic on els parlaments es van barrejar amb reconeixements i una representació escènica. Un dinar de germanor i l'Hora dels adéus van tancar la celebració dels cinquanta anys de l'agrupament. Els actuals escoltes van mostrar a tothom que estan "sempre a punt".