L'Ajuntament de Solsona té pràcticament enllestides les obres de la segona fase de construcció del centre de recollida de gossos municipal a la finca de la Rebollosa. La previsió de la regidoria de Medi Ambient és que, durant aquest mes de setembre, s'hi pugui traslladar la vintena de gossos que acull fins ara el pati del magatzem municipal.

La segona fase dels treballs, que executa la constructora Obres Pardalé, ha consistit en la construcció dels boxs i els seus tancaments metàl·lics, la coberta i el condicionament d'un lavabo a l'interior de la caseta de serveis. Així mateix, s'hi està fent la instal·lació de l'aigua per adequar els abeuradors dels gossos. Una vegada s'hagi completat aquesta última actuació, les instal·lacions ja estaran a punt per acollir els animals. En total s'han adequat 22 boxs, dels quals cinc són per a individus en quarantena. La capacitat de les instal·lacions és variable, ja que en funció del tipus de gossos se'n poden encabir dos per espai.

La construcció de la gossera ha tingut fins ara un cost aproximat de 65.000 euros, que l'Ajuntament finança amb fons propis. Quedaran pendents, per a una tercera fase, la instal·lació elèctrica, que es farà a través d'energia solar, i l'adequació de l'entorn exterior per minimitzar-ne l'impacte paisatgístic i de sorolls, entre d'altres. El calendari dependrà de la disponibilitat pressupostària.

La regidoria de Medi Ambient confia a Josep Maria Barbens la gestió de l'equipament, en la qual s'inclou el manteniment diari i la cura de l'entrada i sortida d'animals. D'altra banda, s'ha ofert la gestió de les adopcions i els controls rutinaris dels gossos, entre altres qüestions, a l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS), que és l'entitat que s'ha estat ocupant, de manera voluntària, de tota la gestió de les instal·lacions actuals.

També s'està treballant en una proposta de conveni de col·laboració amb els ajuntaments dels voltants, perquè també puguin beneficiar-se de l'única gossera de la comarca si ho desitgen.

Amb aquesta obra es posarà fi a la situació de provisionalitat del servei de gossera a Solsona, que fa anys que s'està duent a terme en unes condicions precàries al pati del magatzem municipal, dins el nucli urbà.