Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Agència Catalana de l'Aigua fa una inspecció de seguretat a la presa de la Llosa del Cavall

L'actuació, que es fa amb caràcter anual, s'encarrega d'analitzar l'estat de la presa, el funcionament dels òrgans de desguàs, l'estat dels grups electrògens, entre d'altres

L'Agència Catalana de l'Aigua fa una inspecció de seguretat a la presa de la Llosa del CavallACA

L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha dut a terme una exhaustiva revisió de la presa de la Llosa del Cavall, al Solsonès, «amb l´objectiu de vetllar i vigilar pel seu funcionament i seguretat», segons fonts de l´ens públic. La inspecció, que fa l´Agència Catalana de l´Aigua amb caràcter anual a les preses que explota, s´ha centrat, en aquesta ocasió, en analitzar els diversos elements de la estructura, com l´estat de l´obra civil, el funcionament dels òrgans de desguàs, l´estat dels grups electrògens, que són vitals en cas d´una interrupció del sistema convencial de subministrament elèctric, entre d´altres elements de la presa.

També s´han analitzat les galeries de roca de la presa, que suposen un eina essencial per auditar l´evolució del contacte de la presa amb el terreny on recolza en la zona d´influència d´accions i transmissions d´esforços. Les galeries han d´estar protegides de forma que es minimitzin riscos per als treballadors i treballadores durant la realització de tasques d´inspecció o manteniment. Les proteccions que hi ha instal·lades són a base de malla amb perns d´ancoratge a roca, fet que permet visualitzar la superfície per analitzar el seu estat.

El conjunt de treballs d´inspecció s´engloben dins les tasques que l´Agència Catalana de l´Aigua desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora de la seguretat en infraestructures de regulació de la seva propietat, així com per garantir un òptim funcionament i operativitat del conjunt d´instal·lacions que participen en l´explotació de la presa.

Prem per veure més contingut per a tu