Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona es fixa en experiències de 'coworking' rural per poder-les aplicar

El treball col·laboratiu vol ser una eina de desenvolupament rural i retenció de talent a la comarca

Solsona es fixa en experiències de 'coworking' rural per poder-les aplicaradlsolcar

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central està impulsant el cotreball rural a la comarca del Solsonès i a Cardona. Ho està fent a través de l'associació de coworking de Catalunya, Cowocat, que també es defineix com a xarxa d'espai i ecosistemes de treball col·laboratiu en entorns rurals de Catalunya.

El projecte ha sorgit de la necessitat de promoure l'emprenedoria mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. A la vegada, es vol potenciar la creació d'ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors de col·laboració i de teletreball en els territoris que participen al projecte.

Segons la tècnica de l'àrea d'empresa de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Laura Ibànyez, a Solsona s'han fet una quarantena d'entrevistes a diversos professionals, però encara no hi ha un projecte ni un espai definits. En canvi, a Cardona ja s'estan fent obres a l'antiga biblioteca per crear un espai de cotreball. «Hi ha espais especialitzats en un domini professional concret, i n'hi ha de transversals, com el que hi haurà a Cardona», continua Ibànyez. També n'hi ha de privats, que correspon a una gran majoria, i de publicoprivats, que encarreguen la dinamització en empreses externes.

En les properes setmanes, la responsable de l'espai La Magrana de Valls anirà al municipi cardoní per portar a terme una activitat de formació i per crear xarxa entre equipaments rurals. A la Seu també hi ha el Palau CoWork.

El coworking és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de forma independent, alhora que es fomenten projectes conjunts.

Prem per veure més contingut per a tu