El concert Bestiari Fest, organitzat per Joventut Solsonina i que va tenir lloc el dia 12 de maig passat a la Sala Polivalent de Solsona durant la Fira de Sant Isidre, va ser el primer en què el Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura va instal·lar el Punt Lila, i la valoració que en fa l´entitat és molt positiva.

La iniciativa és una de les accions que desenvolupa la campanya «Fem-nos lliures d´agressions sexistes» del Grup de Gèneres, que té com a objectiu sensibilitzar la població i aconseguir espais en què es garanteixi el respecte envers totes les persones, així com la convivència. L´Ajuntament de Solsona es va adherir a la campanya durant el Ple del març passat.

El Punt Lila és un espai que ofereix atenció i acompanyament en casos d´agressió per motius de gènere, d´opció sexual, d´aspecte físic, etc. El Grup de Gèneres ha dissenyat un protocol d´actuació davant de casos d´agressions en l´oci nocturn i és el que s´activaria al Punt Lila en el cas que algú hi anés i expliqués que ha patit una agressió o que n´ha vist una.

Segons el Grup de Gèneres de La Fura, l´apartat d´actualitat del Punt Lila del dia 12 de maig es va dedicar al cas de la Manada i el judici injust que se'n deriva. A més de fer una bona valoració de la nit del 12 de maig a la Sala Polivalent, també explica que no se´ls va comunicar cap agressió, però sí que els van fer moltes consultes sobre la tasca que duu a terme l´entitat.

A banda de l´espai del Punt Lila, es van imprimir cartells per als banys. Mentre que els dels lavabos de les noies van aguantar tota la nit intactes, els dels banys dels nois es van haver de recanviar fins a quatre vegades. L´entitat en farà una valoració per mirar que no es repeteixi en altres ocasions.

Gràcies al suport que ofereix l´Ajuntament a la campanya 'Fem-nos lliures' del Grup de Gèneres, el Punt Lila es podrà instal·lar sempre que hi hagi un esdeveniment d´oci nocturn important a la ciutat. La campanya abraça diversos àmbits, com ara la cultura, l´educació i l´oci nocturn, però aquest darrer àmbit és un dels pilars del projecte.