L'Ajuntament de Solsona i l'Associació del Pubillatge solsoní han acordat la decisió d'escollir tan sols una donzella i un fadrí, en lloc de dos de cadascuna de les categories, tal com s'havia fet fins ara. L'acord s'ha formalitzat tenint en compte que els candidats i candidates locals en algunes edicions han estat escassos i per tal de contenir les despeses econòmiques de l'entitat.

El termini per presentar instància per a la inscripció a les proves d'elecció culmina el pròxim dissabte, 30 de juny. Segons fonts del pubillatge solsoní, de moment hi ha quatre noies i dues noies interessades. Per altra banda, enguany el calendari canvia dates pel que fa a l'acte públic de comiat. Els representants solsonins, encara vigents, prendran comiat a la tarda del primer dia de festa major, el 7 de setembre.

La incorporació masculina

L'any passat Solsona va ampliar la família del pubillatge amb la incorporació de la figura de l'hereu i els dos fadrins que l'acompa-nyen, atès l'interès manifestat per alguns joves. Pau Reig, un dels fadrins que properament s'haurà d'acomiadar de la faixa per donar relleu als successors, explica que ha viscut una experiència única, la qual li ha permès viure les festes des d'una perspectiva diferent i conèixer molta gent del territori, sobretot de la Catalunya Central, que «s'han convertit en molt bons amics i companys».