Els dies 30 de novembre i 1 de desembre es durà a terme la desena edició del Gran Recapte d'Aliments, una campanya de recollida d'aliments bàsics que s'organitza a tot Catalunya per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària.

Segons Creu Roja, a Solsona es necessiten una quarantena de voluntàries i voluntaris per cobrir els diferents punts de recollida d'aliments situats als supermercats de la localitat. Les persones voluntàries hauran de cobrir un torn d'entre dues i quatre hores els dies del recapte i

podran triar el punt de recollida on volen participar. Les tasques que hauran de realitzar són les d'informar a les persones compradores i classificar els aliments que es vagin recollint.

Tots els aliments recollits a Solsona es destinaran al Rebost Solidari, concretament al magatzem d'aliments que gestiona Creu Roja El Solsonès, dins del Fons d'Emergència Social de Solsona; i es repartiran entre aquelles famílies del territori que més ho necessitin. Per inscriure's com a voluntari a Solsona cal posar-se en contacte amb Creu Roja El Solsonès per correu electrònic o per telèfon.