Les dificultats que hi ha actualment al Centre Sanitari del Solsonès ha estat un dels punts més destacats durant la sessió ordinària del ple del Consell Comarcal que es va celebrar aquest dijous el vespre.

Durant el punt sis de la sessió, en què es donava compte a la resolució de presidència de la liquidació del pressupost de l'exercici del 2018, el número més destacat va ser el dèficit que va deixar el Centre Sanitari del Solsonès amb un total de 104.000 euros, «a causa de la manca de finançament i el model antic de gestió que té actualment el centre» explicava Sara Alarcón, Presidenta del Consell Comarcal.

En aquest punt, Marc Barbens, portaveu del grup parlamentari del PdCat, va demanar explicacions pels quals l'any s'havia tancat amb un dèficit i el perquè amb quatre anys de legislatura no s'havia buscat una solució al conflicte, assegurant que l'equip de govern del Consell «s'havia de fer responsable de la situació i que no ho havia fet». També Barbens, va afegir que en cap moment s'havia explicat les dificultats que hi havia al centre als membres del Consell.

Des de la presidència, Sara Alarcón, va assegurar que aquest dèficit venia marcat pel model de gestió del centre, ja que no contemplava les necessitats actuals que tenia el centre i que, per tant, havia quedat obsolet. Amb això, va assegurar que s'estaven duent a terme negociacions amb CatSalut i que «s'esperava buscar una solució el més aviat possible, tot i que era un procés lent».

També Alarcón, va voler afegir que enguany s'havia tancat l'exercici pressupostari amb menys dèficit que anys anteriors, «fet a destacar i a valorar positivament».