El xef del restaurant L'Ó de Sant Benet de Bages, Jordi Llobet, serà un dels protagonistes de la Fira de Sant Isidre d'enguany amb un taller de cuina amb ingredients de la comarca. L'activitat s'emmarca en les múltiples activitats gastronòmiques que la fira oferirà durant el cap de setmana del 10, 11 i 12 de maig.

La Fira de Sant Isidre, coneguda com la Festa Major del Solsonès, és reconeguda per la seva combinació entre els sectors de l'automobilisme, amb exposicions de vehicles, i l'àmbit de l'agricultura. «Ara, però, la gastronomia i la venda de productes artesans és una de les atraccions més turístiques de la fira», explica Josep Caelles, organitzador i president del Patronat de Turisme del Solsonès.

Per aquest motiu, al llarg dels tres dies de fira es poden veure estands amb productes locals, i també participar en tallers de cuina. Enguany, el més destacat és el taller anomenat «Cuinem amb plantes del bosc i xai del Solsonès», que anirà a càrrec de Jordi Llobet, xef del restaurant amb estrella Michelin L'Ó de Sant Benet de Bages. Llobet ha participat en diversos campionats culinaris que tenen prestigi internacionalment. L'any 2008 va aconseguir el segon premi al Millor Jove Cuiner d'Espanya i ha treballat amb altres xefs de prestigi com el basc Juan Mari Arzak.

L'activitat està organitzada pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i hi col·labora Xai del Solsonès. Es durà a terme a la Sala Polivalent de Solsona i tindrà un cost de 10 euros per persona, amb una inscripció prèvia.

Però aquesta no serà l'única activitat relacionada amb la gastronomia. A la plaça de Sant Joan hi haurà l'Hora del Vermut, amb la participació del Gremi d'Hostaleria del Solsonès i Territori de Masies, tot i que també tindrà la col·laboració de diversos comerços locals de la ciutat.

A part de la gastronomia, la música també tindrà gran part del protagonisme en els diversos espais de la fira al llarg de tot el cap de setmana. Dissabte a partir de les 11 del matí es podran escoltar diverses audicions dels alumnes de l'Escola Municipal de Música de Solsona davant del Casal de Cultura.

També hi haurà situat un escenari obert anomenat Musiquemoles en què es duran a terme actuacions musicals a càrrec de músics locals.

La batucada Takumba farà la seva actuació al llarg del recinte firal a partir de les 12 del migdia el diumenge dia 12.

També hi haurà un concert solidari contra el càncer infantil amb el nom de Tarantino, que anirà en benefici de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, en el qual «es podran escoltar les millors cançons de les pel·lícules de Tarantino», explica Caelles.