Antoni Márquez, de l'Agrupació d'Electors Independents per Olius (AEIO), tot apunta que repetirà com a alcalde d'Olius. Això serà possible gràcies al vot de l'únic regidor que va aconseguir Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en les eleccions, Josep Caelles, juntament amb els 3 regidors que van assolir els independents, atorgant-li així la majoria absoluta. D'aquesta manera, es quedaria al marge de poder governar Montserrat Giralt, de Junts per Olius, que va ser la guanyadora de la nit amb més vots a favor, però que també va aconseguir 3 regidors.

A quatre dies de la constitució dels nous ajuntaments després de les eleccions del 26 de maig, sembla que el nou govern d'Olius s'encamina a ser del grup d'Independents amb el vot a favor de Josep Caelles, d'ERC, tot i que assegura que "la formació es mantindrà a l'oposició després de valorar els resultats electorals que vam treure, tal com vam enunciar fa uns dies".

De totes maneres, el republicà explica a aquest diari que "no hi ha cap paper firmat encara, ja que volem esperar els possibles pactes que hi podria haver per formar el Consell Comarcal. De totes maneres, tot apunta que anirem a favor dels Independents".

Per la seva banda, Montserrat Giralt, diu que des del partit estan decebuts, ja que "considerem que ha de governar la llista més votada.Tenim clar que estarem a l'oposició per fer poble, com hem dit sempre i per sumar millores pel municipi". També Giralt assegura que tant els Independents com ERC "tenen altres intencions polítiques a part de governar al municipi, és a dir, en l'àmbit comarcal".

Tot i això, la candidata de Junts per Olius explica que els tres regidors que van aconseguir votaran a favor de la seva candidatura, fet que si a últim moment el candidat republicà canviés d'opinió i s'abstingués, provocaria la victòria de Giralt com a alcaldessa al ser la llista més votada el passat mes de maig.