02 de octubre de 2019
02.10.2019
Regió7

Uns vint joves estrangers d'Erasmus van viure l'aniversari de l'1-O a Solsona

Els participants del programa van parlar amb l'alcalde, David Rodríguez, de la situació catalana i van participar en la mobilització independentista

02.10.2019 | 20:06
Els joves a la sala de plens de l'ajuntament de Solsona amb l'alcalde David Rodríguez

Solsona va rebre dimarts la visita d'uns vint joves del programa Erasmus+ que van visitar la ciutat coincidint amb el segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. Al matí van parlar sobre la situació política i social de Catalunya amb l'alcalde, David Rodríguez, i al vespre van participar en la mobilització organitzada per Acció Unitària del Solsonès.

Entre aquests joves hi ha alumnes, enginyers i matemàtics, entre d'altres, del Sàhara Occidental, el Kurdistan, Palestina, Malàisia, el Perú, Bèlgica, Suècia i Catalunya. Alguns formen part del Partit Verd Europeu, altres són refugiats i n'hi ha que viuen sota l'ocupació. Tots els joves estrangers tenen menys de 30 anys i el seu programa posa el focus en el doble concepte de la pau i el conflicte i de quina forma afecta als més joves.

L'estada al territori català dels joves finalitzarà aquest divendres a Berga, amb un acte al Pavelló de Suècia, en el que es té prevista la presentació d'una declaració de pau de la joventut.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook