19 de desembre de 2019
19.12.2019

El pessebre d'Ardèvol ja no té entrades per al primer dia

L'organització assegura que enguany es batrà el rècord de figurants

18.12.2019 | 23:54
El quadre de la boda del pessebre vivent d'Ardèvol de l'any passat

Ardèvol ja està ultimant els dar-rers preparatius per posar en marxa el seu pessebre vivent aquest diumenge, a 2/4 de 7 de la tarda, amb totes les entrades de les dues primeres sessions ja venudes. Després de l'edició de l'any passat, quan es va celebrar el 25è aniversari de l'acte amb novetats importants, l'objectiu de l'organització per a aquestes festes és consolidar la participació i el nombre de visites de la darrera edició, que va ser d'unes 5.000 persones.

Enguany, però, pel que fa al nombre de figurants, l'organització assegura que s'arribarà a una xifra de rècord i es reuniran entre 210 i 230 actors, depenent del dia i de la sessió, i això fa, per poc, que el pessebre vivent d'Ardèvol d'enguany sigui el que tingui més col·laboradors. Els organitzadors destaquen la col·laboració dels voluntaris no només d'Ardèvol sinó dels voltants del municipi. Asseguren que només una vuitantena són del mateix Ardèvol, un poble de poc més de 100 habitants, mentre que la resta de voluntaris provenen d'altres localitats properes com Torà, Solsona o Manresa.

«La gent que ha visitat el pessebre d'Ardèvol sol dir que és el més sorprenent», explica el seu director artístic, Màrius Codina, que assegura que aquest és un dels trets diferenciadors d'aquest pessebre vivent respecte als de la resta de Catalunya. La representació està dividida en dos apartats: un sobre les tradicionals escenes bíbliques, com l'Anunciació de Jesús, la presentació al Temple, la sobrietat de la cova i la fastuositat de la cort d'Herodes; i un altre que representa la vida al poble el segle XVIII i mostra les seves tradicions i oficis a través de persones que en coneixen els secrets històrics. Codina explica orgullós que a Ardèvol van ser dels primers a representar oficis tradicionals ara fa 26 anys en la seva primera edició, però que molts pessebres després s'hi van afegir.

«Sempre hi ha novetats però molts cops no es veuen», assegura Codina en referència al fet que aquest any l'organització ha treballat aspectes més interns, com el funcionament de la representació o la seguretat. Tot i això assegura que es podrà veure com alguns dels quadres han estat modificats, o la inclusió d'algun nou ofici com el de matalasser, l'encar-regat de preparar els matalassos fets de palla al segle XVIII. A més, també tornaran alguns oficis que en darreres edicions n'havien quedat fora.

D'altra banda, les novetats de l'any passat, com la destacada renovació del quadre dels Reis o la modificació del quadre de la boda, continuaran vigents en les sessions d'enguany.

La localitat d'Ardèvol representarà el seu particular pessebre en 14 sessions durant les festes de Nadal. Aquestes sessions tindran lloc els dies 22, 26, 28 i 29 de desembre i 1, 4 i 11 de gener, amb dues representacions diàries, la primera a 2/4 de 7 de la tarda i la segona a 3/4 de 8 del vespre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook