L'Ajuntament de Solsona ha dut a terme una iniciativa per embellir el nucli antic de la ciutat retirant els senyals viaris de la zona. Aquests dies s'estan retirant els últims senyals del nucli antic de Solsona, sobretot els que prohibeixen l'estacionament i els de places de càrrega i descàrrega. Aquests senyals ja han estat substituïts per tòtems informatius situats exclusivament als accessos al centre històric, que s'han dissenyat de manera que estèticament quedin integrats en l'entorn i que tinguin validesa per a tot l'àmbit.

És una mesura que contribueix a netejar el nucli antic dels elements més dissonants amb l'harmonia estètica de la zona. Amb tot, tal com recorda la Policia Local, cal destacar que «el fet que desapareguin senyals no significa que canviï la normativa viària». En aquest sentit, malgrat que no hi hagi el senyal corresponent, continua sense poder-se estacionar en els llocs que no estan expressament habilitats per fer-ho.

«Dins el nucli antic només es pot aparcar a les zones verdes d'estacionament limitat», recorda el cos municipal. D'aquesta manera continua sent vigent la normativa actual pel que fa als aparcaments al nucli antic que determina que durant l'horari comercial es pot fer ús d'aquestes places amb una durada màxima d'una hora indicant-ne l'hora d'arribada mitjançant una targeta cronòmetre o bé una nota manual de l'usuari.

Els nous tòtems, que són de ferro corten amb planxa impresa, s'han instal·lat als portals del Pont, del Castell i de Llobera, als carrers de Sant Pau i de la Regata i a la plaça de Palau. S'entén que «amb la informació d'aquests nous senyals els conductors ja queden advertits de les restriccions intramurs», explica la regidora d'Urbanisme, Rosó Barrera, responsable de l'actuació.