L'Associació de Turisme de la Vall de Lord ha sol·licitat la realització d'un curs d'anglès obert a tothom però especialment dirigit al sector turístic amb l'objectiu de millorar l'atenció als turistes estrangers i mirar d'augmentar-ne la quantitat. L'organització del curs s'emmarca en l'estratègia de l'Associació d'obrir la vall als visitants de fora de l'Estat espanyol, una estratègia que inclou també la preparació en els pròxims mesos de paquets turístics atractius.

La gran majoria de visitants que rep la Vall de Lord són catalans, però cada cop és més habitual la presència de turistes estrangers, sobretot francesos, britànics, holandesos, alemanys i italians. Tot i que ara l'atenció a aquests visitants ja és molt correcta, l'Associació treballa per millorar-ne la qualitat i l'aprenentatge de l'anglès és una bona eina per aconseguir-ho. El curs és gratuït i pretén que els responsables dels establiments turístics, comercials i de restauració de la vall millorin el seu nivell de conversa en anglès.

Les classes es faran a la Biblioteca de Sant Llorenç de Morunys cada dimarts al matí, de 9:30 a 12:00, durant tres mesos, a partir del 3 de març. La col·laboració a tres bandes entre el Punt Empresa de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, l'Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació (IDFO) i la mateixa Associació de Turisme de la Vall de Lord ha permès poder oferir el curs totalment subvencionat.

Tot i que el curs va destinat sobretot als qui treballen en el sector del turisme, està obert a tothom que hi estigui interessat, sigui o no del sector.