L'Ajuntament de Riner ha aprovat un projecte que dotarà d'una millor connectivitat algunes zones del municipi que actualment tenen un servei d'Internet deficient. A més també millorarà el servei de TDT al nucli de Freixinet.

Segons explica l'alcalde de Riner, Joan Solà, a Regió7, «la situació és desesperant en el sentit que hi ha moltes zones fosques, especialment a Freixinet, amb algunes famílies que amb prou feines es poden connectar a Internet o ho fan amb una connexió pèssima». El batlle afegeix que «és important millorar aquest servei i ho hem pogut veure durant aquests mesos amb el confinament. Ara podrem garantir una connexió suficient perquè la gent es pugui connectar des de casa i fer la feina que li pertoqui».

Per aconseguir fer arribar l'Internet de banda ampla a aquestes zones el projecte inclou la instal·lació de tres estacions base que, mitjançant enllaços per radiofreqüència que tindran origen en un punt d'accés connectat a la xarxa de fibra òptica existent a Solsona, faran arribar la connexió a les zones afectades de Riner. A part de l'estació base de Solsona, que estarà situada al Seminari, se'n crearà una altra a la torre de telecomunicacions del CTTI, la Casanova, i una tercera que se situarà al Miracle.

A la base de la Casanova també s'ubicarà el sistema encarregat de reforçar el senyal de TDT a les zones afectades de l'entorn de Freixinet. Comprendrà la instal·lació de dues antenes domèstiques orientades per rebre el senyal provinent dels centres repetidors de Montserrat i el Remei (Cardona). Mitjançant centraletes i amplificadors els senyals seran filtrats i amplificats de tal manera que a la sortida dels amplificadors es connectaran tres antenes més que emetran el senyal.

Finalment el projecte també incorpora la instal·lació d'un repetidor per amplificar el senyal 4G al local social de Riner situat al nucli de Freixinet.

El projecte té un cost de poc més de 23.000 euros amb IVA inclòs i està subvencionat per la Generalitat de Catalunya a través d'un pla de dinamització. La intenció del consistori és que els treballs estiguin acabats abans del setembre.

L'alcalde de Riner apunta que tot i que aquesta actuació suposarà un avenç important per al dia a dia dels habitants de les zones de Freixinet, Santa Susanna i el Miracle i a les masies d'aquestes zones, el consistori preveu una segona fase per poder millorar la connectivitat d'altres zones del municipi, però primer s'ha volgut donar prioritat a aquestes ja que eren les que presentaven unes mancances més clares pel que fa a la seva connexió a Internet.