El ple de Solsona va aprovar en la sessió plenària celebrada dimecres al vespre l'adjudicació del contracte per la neteja viària, la recollida i el transport de residus de Solsona, que inclou l'aplicació del sistema porta a porta.

El regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, va destacar la importància del contracte i la bona predisposició de l'empresa adjudicatària, Jaume Oró, que ha proposat «una gran millora dels compromisos adquirits en la qualitat del servei».

Junts va decidir abstenir-se. El seu portaveu, Marc Barbens, va assegurar que el motiu de la seva posició és que «entenem que es va tard» i que «veiem complicat veure com es podrà desenvolupar amb tan poc temps». La previsió és que el servei es posi en marxa el proper mes d'octubre.

ApS-CUP va votar en contra al·legant que la seva formació sempre ha optat per la municipalització del servei. La portaveu, Pilar Viladrich, va assegurar que si no s'hagués externalitzat, el servei seria més eficaç i eficient i podria suposar un estalvi de 75.000 euros.

Per altra banda, el regidor socialista Mohamed El Mamoun va votar a favor tot i que va emplaçar el govern a estudiar la municipalització del servei d'aquí 4 anys.