L’Institut d’Estudis Ilerdencs, ens vinculat a la Diputació de Lleida que promociona la cultura, incrementarà la subvenció per a l’organització del Carnaval de Solsona fins als 15.000 euros, el que suposa 4.000 euros més en ajuts respecte al 2020. Aquest increment forma part d’un conveni aprovat al ple de la Diputació del mes de juny, que estableix que s’estabilitzi l’aportació anual al Carnaval fins al 2023. El conjunt d’ajuts sumarà 45.000 euros.

Aquest conveni suposarà un increment dels fons disponibles per a l’organització de la festa. El president de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Gerard Argerich, assegura que l’ingrés de 15.000 euros suposa el 5,5% del pressupost total de la festa en condicions prèvies a la pandèmia. Tot i això, arran de la pandèmia, el seu cost s’ha reduït el 80% aproximadament.

El president del grup explica que aquest conveni ha estat «molt ben rebut per part de l’associació» i assegura que, «en aquest moment, qualsevol ajuda és positiva».

L’estabilització fins al 2023 de l’aportació de la Diputació reduirà els tràmits que anualment ha de fer l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona per poder obtenir els diners. Tot i això, haurà de justificar-ne l’ús.

La Diputació aprovarà en els pròxims dies fins a un total de 24 convenis similars, que, de forma global, aportaran 1.423.500 euros a diferents entitats o iniciatives culturals. Fonts de la Diputació apunten que el Carnaval de Solsona va ser una de les aprovades per ser «una festa d’interès i molt significativa per al territori».

En aquest sentit, les mateixes fonts asseguren que per part de l’Institut d’Estudis Ilerdencs es busca donar tranquil·litat a les entitats del territori pel que fa a l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments culturals, sobretot arran de la pandèmia.

L’objecte del conveni, apunten des de la Diputació de Lleida, és establir una col·laboració de les parts en la producció i comunicació d’esdeveniments culturals al territori.