L’empresa turística Solsona Experience ha ofert els seus serveis a més de 2.500 visitants durant l’estiu, un 44% dels quals eren famílies amb nens. Pel que fa a la procedència, la meitat dels turistes venien de la província de Barcelona, mentre que si ens concentrem en l’exterior de Catalunya, una gran part provenia del País Basc. Del Solsonès se n’ha calculat el 20%, segons l’empresa.

L’activitat més exitosa ha estat la Visita als gegants de Solsona. Durant la ruta es podia veure tant els gegants de festa major, exposats al Quarto dels Gegants, com els gegants del Carnaval, exposats al gimnàs de l’Escola Arrels I.

La visita ha reunit a gairebé la meitat dels visitants totals, Pol Blanca, guia i geganter afirma que «molts dels infants que han vingut a visitar els gegants era la primera vegada que els veien, havien vist molts vídeos d’ells per Internet, però mai no havien tingut l’oportunitat de veure’ls en directe». Blanca afegeix que «a part de molts nens, venia també gent d’altres edats, motivats pel reconeixement que els gegants solsonins tenen arreu».

Enguany també s’han recuperat les visites nocturnes, anul·lades l’estiu passat a causa de les restriccions de la covid-19. La cooperativa ha apostat per ubicar les rutes teatralitzades de nit al complex històric d’Olius, un indret ideal per evitar aglomeracions i en el qual es reuneixen èpoques històriques molt diferents en molt pocs metres quadrats.

Ester Vila, presidenta de la cooperativa, explica que s’han hagut d’adaptar a la situació i, que en alguns casos, s’ha hagut d’ampliar l’oferta a causa de la gran demanda dels visitants.