Riner ha aglutinat els actes culturals d’aquest estiu en el marc del cicle «Riner és Cultura». Enguany s’han programat una vintena d’activitats artístiques i culturals, des de concerts fins a exposicions d’art i conferències que es duran a terme als diferents nuclis del municipi.

«La cultura va molt més enllà d’un simple concert, ja que és una palanca transformadora de la societat», va explicar ahir l’alcalde de Riner, Joan Solà, en la presentació del programa. En aquest sentit va destacar la tasca de la cultura a l’hora de dinamitzar el patrimoni local i també l’entorn.

El cicle «Riner és Cultura», que comença demà mateix amb l’homenatge a Montserrat Torrent al Santuari del Miracle que organitza Espurnes Barroques, comptarà amb concerts de quatre festivals diferents. A més d’Espurnes Barroques, Riner també acollirà concerts del festival Itinera, de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) i del Festival de Música Antiga del Pirineu (FeMAP). Solà va destacar el fet de poder acollir part de dos festivals que han nascut gràcies a la implicació de Riner com és l’Espurnes Barroques i el festival Itinera.

El Miracle també acollirà el XVI Seminari d’Història del Solsonès, inaugurarà l’exposició «Un món en pau, un art en llibertat» sobre els 60 anys de Nacions Unides, o l’exposició «Intimitats de tots els temps», de Màrius Codina.

El pare superior de la comunitat del Miracle, Xavier Poch, va destacar la relació de la localitat amb la cultura ja que els anys 90 el monjo Daniel Codina ja va engegar el festival «Musicàlia del Solsonès».