Amb un format ja de plena normalitat després de tres anys celebrant-se de forma reduïda, a causa de la sentència als independentistes presos i a la pandèmia de la covid-19, aquest diumenge torna la Fira d’Ous d’Euga, la fira carbassera per excel·lència a Sant Llorenç de Morunys, amb el Mercat del Pagès i l’exposició de carbasses gegants.

En serà ja la 14a edició, i els actes centrals seran el diumenge 9 d’octubre, quan tindrà lloc la 11a edició del Mercat del Pagès, amb diferents parades d’artesans, i els actes tradicionals d’aquesta fira: el Ball de la Coca, i el Ball de l’Euga amb els gegants de Sant Llorenç de Morunys. Hi haurà també una cercavila amb els mateixos gegants acompanyats pels de Guixers i per les colles de grallers d’ambdós pobles. Tot això a la Plaça de la Canal de Sant Llorenç de Morunys. Allà també s'hi celebrarà el principal atractiu de l'esdeveniment, el concurs de carbasses

Alguns actes de la fira, però, tindran lloc el dia abans, el dissabte 8 d’octubre, amb diversos actes culturals. Al matí, a partir de les 10:30h, es farà una visita guiada a les pomeres ecològiques de Biolord. A les 11h, es farà una visita guiada a la capella de la Pietat, i a les 12h tindrà lloc una visita històrica per Sant Llorenç de Morunys. Pel que fa a aquestes visites, cal comprar l’entrada de manera anticipada a la web de venda d'entrades Turisme Solsonès. El dissabte a la tarda, al claustre de l’església, tindrà lloc la presentació del llibre "Sant Llorenç de Morunys, 1598: Una mirada al passat", a càrrec del seu autor, Jaume Adam.

El diumenge 9 d’octubre, per a completar el matí d’actes i activitats, es realitzaran tres tallers artesanals infantils i adults, de 11h a 14h i a partir de les 11:30h hi haurà un tastet de tapes amb ou d’euga fetes pels restauradors locals. Finalment, després de l’entrega de premis tindrà lloc un concert d’Alba Careta i Sanders Aranda, un duet multiinstrumentalista de música pop i catalana actual.