18 de juny de 2019
18.06.2019

«Sense ficció» estrena «Operació Globus», l'aventura d'un jubilat per trobar el seu camió

Un documental sobre una volta al món finançada per l'empresa automobilística Pegaso

17.06.2019 | 23:46

Sense Ficció estrena Operació Globus a les 21.55 h, un documental que explica el somni del Jou, un jubilat de Vic que vol trobar el camió amb el qual va fer la volta al món amb els seus amics fa quaranta anys.

L'any 1976, acabada la dictadura franquista, sis joves vigatans reben el patrocini de l'empresa automobilística Pegaso per intentar fer la volta al món amb un camió. Els seus membres, d'uns vint anys, estaven ansiosos per descobrir el món i viure aventures i es van preparar com a exploradors visitant científics, psicòlegs, advocats, metges i tota persona que els pogués ajudar. També es van guanyar el suport moral i financer de la comunitat local i van marxar de la seva petita ciutat com si fossin uns herois.

Després de viatjar junts durant quasi tres anys i acumular tota mena d'experiències, els membres d' Operació Globus van decidir posar punt final al viatge. Durant cinc anys el Jou va desaparèixer en un viatge i va acabar abandonant el camió a Perú. Des de llavors el Jou volia anar-lo a buscar i ara, 40 anys després, està decidit a anar-hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook