Segueix-nos a les xarxes socials:

L'art a l'escola serà l'eix de la IX Jornada de Diàlegs Educatius

La jornada que organitzen els estudis de Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC tindrà lloc el proper dissabte 20 de gener

L'art a l'escola serà l'eix de la IX Jornada de Diàlegs EducatiusUMANRESA

L'educació artística a les aules centrarà la IX Jornada de Diàlegs Educatius que organitzen els estudis de Grau en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials del Campus Manresa de la UVic-UCC.

La jornada, que tindrà lloc el proper dissabte, 20 de gener, s'adreça a docents, estudiants de magisteri i persones interessades en el món de l'educació que tinguin interès a debatre, reflexionar i intercanviar experiències. La jornada, titulada "Viure l'art", inclourà dues ponències a càrrec d'experts, així com tallers de creació que comptaran amb la col·laboració d'artistes i creadors com Marc Sellarès o Santi Serratosa. Les ponències seran a càrrec de Lucía Sánchez i Roser Gómez. Coincidint amb la celebració de la Jornada, es podran visitar exposicions de Raquel Lluís Pascual, Lourdes Fisa i d'obres vinculades al projecte AMIC, que pretén precisament acostar la creació artística a les aules.

La IX Jornada de Diàlegs educatius s'inaugurarà a les 9.30h del matí a la Sala d'Actes de la Fundació Universitària del Bages amb la ponència titulada "Arte + Educación en el Sistema (Educativo), que anirà a càrrec de Lucía Sánchez. Sánchez és Doctora en Belles Arts i professora titular de dibuix en un centre públic de secundaria. Va dedicar la seva tesi doctoral a la transformació de l'avaluació a secundària i a l'ús d'estratègies per a l'alfabetització visual i l'aprenentatge de la creativitat. Forma part de l'equip educatiu Pedagogías Invisibles, és assessora en temes d'educació formal i coordina projectes de transformació integral de centres educatius. La conferència de cloenda anirà a càrrec de Roser Gómez, mestra d'Educació Infantil especialitzada en visual i plàstica, formadora de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i membre del grup de treball "Amb sense. Art i Escola". La xerrada de Gómez, titulada "L'art, un camí d'anada i tornada", pretén donar eines als docents per acostar els infants al món de l'art no només com a font de coneixement, sinó també com a font d'inspiració per a les seves pròpies expressions plàstiques.

Pel que fa als tallers que s'han programat, en aquesta edició els participants podran escollir entre les activitats "Gual permanent" de Núria Matas i Anna Sala de l'Escola Cooperativa El Puig; "Crear desperts" de Marc Sellarès; "La percussió corporal com a recurs pedagògic" amb Santi Serratosa; "Artefactes poètics" amb Carme Arrufat, Raquel Arévalo i Beatriz Reyes d'Art en curs; i "Mars de plàstic", que oferiran Isabel Corral, Cristina Pérez, Victòria Carbó, Montserrat Arnau i Maria Iglesias de l'Escola Josep Maria de Sagarra.

Prem per veure més contingut per a tu