Segueix-nos a les xarxes socials:

Redacció

Perillen els carnavals d'aquest cap de setmana? La previsió del temps diu això

El pas d'una pertorbació per sobre de Catalunya deixarà alguns ruixats arreu entre les últimes hores d'aquest divendres i les primeres de dissabte i, a partir d'aleshores, al centre i sud del Principat es preveu una jornada assolellada, tot i que caldrà estar alerta pel vent. De pluja, si n'hi ha, hauria de ser al Pirineu i a les comarques del nord-est.

La temperatura d'aquest dissabte baixarà de forma notable, amb mínimes de 4 graus a Manresa i 1 grau a Berga i màximes de 13 a la capital del Bages i 10 a la del Berguedà.

A les rues de carnaval, doncs, caldrà anar una mica abrigat, però no patir per la pluja, ni aquest dissabte a la tarda a Berga, Solsona i Sallent ni diumenge a Manresa.

Fort vent a la part sud de Catalunya

Quant al vent, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que l'episodi començarà el matí de dissabte, i es preveu que s'allargui a la matinada i matí del diumenge. El vent bufarà de component oest a la meitat sud del país amb ratxes que poden superar els 100 km/h a l’extrem sud i entre 70-90 km/h a la resta de l'àrea afectada. Les comarques en avís són: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Segrià, Priorat, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf.

Precaució durant les rues de Carnestoltes

Protecció Civil reitera els consells de seguretat a la ciutadania durant les rues, més quan les previsions meteorològiques pot ser que no acompanyin en alguns punts del territori. Per qualsevol incident, el telèfon d’emergències 112 és a la disposició de tothom.