El pas d'una pertorbació per sobre de Catalunya deixarà alguns ruixats arreu entre les últimes hores d'aquest divendres i les primeres de dissabte i, a partir d'aleshores, al centre i sud del Principat es preveu una jornada assolellada, tot i que caldrà estar alerta pel vent. De pluja, si n'hi ha, hauria de ser al Pirineu i a les comarques del nord-est.

La temperatura d'aquest dissabte baixarà de forma notable, amb mínimes de 4 graus a Manresa i 1 grau a Berga i màximes de 13 a la capital del Bages i 10 a la del Berguedà.

A les rues de carnaval, doncs, caldrà anar una mica abrigat, però no patir per la pluja, ni aquest dissabte a la tarda a Berga, Solsona i Sallent ni diumenge a Manresa.

Fort vent a la part sud de Catalunya

Quant al vent, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que l'episodi començarà el matí de dissabte, i es preveu que s'allargui a la matinada i matí del diumenge. El vent bufarà de component oest a la meitat sud del país amb ratxes que poden superar els 100 km/h a l’extrem sud i entre 70-90 km/h a la resta de l'àrea afectada. Les comarques en avís són: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Segrià, Priorat, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf.

Precaució durant les rues de Carnestoltes

Protecció Civil reitera els consells de seguretat a la ciutadania durant les rues, més quan les previsions meteorològiques pot ser que no acompanyin en alguns punts del territori. Per qualsevol incident, el telèfon d’emergències 112 és a la disposició de tothom.