Els Mossos han detingut divuit membres d'una organització criminal especialitzada a realitzar robatoris violents a domicilis i assaltar traficants al conjunt de Catalunya. La detenció s'ha pogut fer després que el grup retingués i torturés dos germans de Barcelona durant cinc hores en una zona boscosa de la Torre de Claramunt amb l'objectiu de robar-los els diners que havien obtingut d'una venda immobiliària.

Els 18 detinguts, tots de nacionalitat espanyola excepte en dos casos, de nacionalitat marroquina, tenen edats compreses entre els 20 i els 45 anys. Els delictes pels quals se'ls ha investigat són els de pertinença a organització criminal, robatori amb violència i intimidació, robatoris amb força, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques, delictes contra la salut pública, tinença d'armes, sostracció de turismes, camions i remolcs, receptació, falsificació de documents, estafa, ocupació de béns immobles, lesions i furts.

La investigació es va iniciar el maig quan els Mossos van tenir coneixement que s'havia produït el segrest de dos homes a Barcelona: eren dos germans que regentaven un restaurant i una immobiliària a la ciutat. Aquella nit un grup de persones armades es va atansar a un dels dos homes quan sortia de la pizzeria on treballava al districte d'Horta-Guinardó. Els integrants del grup es van identificar com a policies i, ràpidament, el van immobilitzar i emmanillar. A continuació, el van traslladar en vehicle a Collserola.

De manera gairebé simultània i seguint el mateix procediment, un altre grup d'assaltants va sorprendre l'altre germà al seu domicili de Barcelona. Els dos grups es van reunir en una zona boscosa de la Torre de Claramunt, on van retenir les dues víctimes durant més de cinc hores. Mentre va durar aquesta situació, els dos germans van patir agressions físiques continuades per part dels assaltants, que es volien apropiar els diners d'una venda immobiliària que acabaven de tancar.

Els assaltants no van aconseguir l'objectiu i només es van apoderar dels diners que portaven a sobre les víctimes. Finalment van alliberar els dos homes al mig del bosc, que van aconseguir arribar a peu fins a una masia, on van demanar ajuda i trucar a la policia.

La Unitat Central va obrir una investigació que va permetre determinar que els autors de l'assalt eren un grup perfectament organitzat, estructurat i coordinat que realitzava un ampli ventall d'accions delictives, però especialitzat principalment en els robatoris amb violència a interior de domicili i en la realització d'assalts a narcotraficants. En total, hi ha hagut divuit detinguts.