La majoria de la població veu amb pessimisme la transformació de la Costa Brava, segons una investigació liderada pel CSIC, que analitza tant l'estat de conservació dels espais naturals com la percepció social del problema a través d'una enquesta a ciutadans de la zona.

Els resultats, que es presentaran la població de Santa Susanna (Maresme) en les Jornades sobre Ciència i Gestió de la Conservació del Capital Natural dels pròxims 5 i 6 de maig, revelen que la majoria dels enquestats valoren i estan preocupats per la biodiversitat.

El projecte, liderat per Rafael Sardà des del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CSIC) també revela que es necessita una acció de govern més efectiva per garantir la funcionalitat adequada dels espais protegits.

Els 131 espais naturals de més valor ecològic presents a la Costa Brava reporten al voltant de 594 milions d'euros en concepte de "serveis ecològics de la biodiversitat", és a dir, la producció d'oxigen, la fixació de diòxid de carboni, els aspectes recreatius i l'obtenció de productes silvestres.

Segons aquest estudi, liderat pel Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i en què han participat la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Girona (UdG) i l'escola de negocis ESADE, el 48% d'aquest terreny gaudeix d'alguna figura de protecció, mentre que el 52% no està protegit.