La directora general de Política Interior del govern espanyol, Cristina Díaz, ha informat aquest dimecres a les vuit del matí que el consum elèctric durant les primeres hores de la vaga general del 14-N ha caigut un 11,4% respecte una jornada normal. El consum ha estat del 88,6% i, per tant, el descens és menys acusat que durant la darrera convocatòria, quan va caure un 15,4%. Per la seva part, segons UGT, el seguiment ha provocat l'aturada al 100% a Seat, Gearbox, Nissan i Alstom, en el cas de la demarcació de Barcelona, segons aquest sindicat. També s'afirma que el consum energètic associat a l'activitat econòmica ha caigut un 58% s'aproxima més al consum d'un diumenge que no pas al d'una jornada normal. Des de Comissions Obreres de Catalunya, també es parla d'aturada total durant el torn de nit a les principals empreses del país, i es posa com a exemple Valeo, Coca-Cola i Merk.Tot i admetre incidències "una mica més grans" en el transport interurbà de Madrid i a l'Aeroport de Barajas, asseguren que la situació a la capital espanyola és de normalitat. Al conjunt de l'estat espanyol, hi ha hagut una trentena de detencions.

Des de la direcció general de Política Interior de l'executiu estatal, Cristina Díaz ha assegurat que el seguiment de la vaga general és "poc significatiu" al metro i al servei ferroviari de Madrid. En el cas de Barcelona, no ha subratllat incidències destacables, i afirma que es compleixen els serveis mínims i que no hi ha problemes de transport, ni ferroviari ni aeroportuari. En aquesta línia, Díaz ha afirmat que tant Mercamadrid com Mercabarna "funcionen amb normalitat des de primera hora del matí".

Una trentena de detencions i una dotzena de ferits

Durant la seva anterior compareixença, Cristina Díaz havia afirmat que la jornada de vaga general s'havia iniciat sense "grans alteracions". No obstant això, havia indicat que hi ha hagut 28 detencions i dotze ferits, entre ells tres membres dels cossos policials. A la compareixença posterior, la xifra d'arrestats s'ha enfilat fins als 32. Mercamadrid i Mercabarna han tingut una activitat molt semblant a una jornada normal. En canvi, als mercats de València i Granada hi ha hagut incidents, i a Sevilla s'ha aturat l'activitat.