Síria permetrà als Estats Units atacar el gihadista Estat Islàmic (EI) al seu territori, sempre que sigui "en coordinació prèvia" amb les autoritats de Damasc, segons el seu ministre d'Afers Estrangers, Walid al-Mualem.

El règim de Baixar al-Assad es postula així com a avalista condicional dels Estats Units en les seves intencions de bombardejar posicions dels gihadistes en territori sirià, com a solució per posar fi al que el govern nord-americà ha qualificat d'alguna cosa "molt més que un grup terrorista".

En una roda de premsa celebrada a Damasc, Al-Mualem va assegurar que Síria dóna "la benvinguda a qualsevol, incloent-hi el Regne Unit i els Estats Units, per realitzar accions contra l'EI i el Front al-Nusra (filial d'Al-Qaida a Síria)", encara que condiciona el seu permís per a això que els atacs es realitzin "amb plena coordinació amb el govern sirià".

En cas contrari, va dir Al-Mualem, qualsevol mesura al marge d'un acord amb les autoritats sirianes es considerarà una "agressió" davant la qual el seu país no romandrà impassible.

"Síria està preparada per cooperar i coordinar els esforços regionals i internacionals per combatre el terrorisme, en línia amb resolucions de l'ONU i el respecte a la sobirania siriana", va destacar.

Les declaracions del cap de la diplomàcia siriana tenen lloc després que responsables militars i de la intel·ligència nord-americana hagin començat a recopilar informació sobre les posicions de l'EI en territori sirià.