El ple de la corporació de Berga reunit anit amb caràcter urgent i extraordinari va aprovar la moció de suport a la consulta del 9-N per unanimitat ja que hi van votar a favor els 9 regidors del govern de CiU, els 4 regidors no adscrits membres d'Impuls i ara militants d'ERC i els 3 de la CUP. Hi faltava l'únic regidor que el PP té a Berga, que al matí ja havia anunciat que no assistiria al ple adduint que el tema no era urgent. A més considerava que la votació d'anit era per "convertir el ple en un acte independentista".

El ple va durar 12 minuts. Francesc Ribera de la CUP va demanar al Govern català que "obeeixi el poble de Catalunya". Ribera també va dir que l'absència del regidor del PP "ens deixa la incògnita de saber si és per retirada o per covardia, si és que aquells que van entrar un 2 de febrer del 1939 marxen un 22 de setembre del 2014, o si simplement és per covardia per no tenir arguments contra l'exercici de la democràcia".

Per la seva banda, Ermínia Altarriba, dels regidors no adscrits, va defensar el dret a votar. "En un país normal no hauríem de fer aquest ple perquè en un país normal ningú qüestiona que votar és el gest amb més validesa democràtica".

Per remarcar el caràcter transcendent de la sessió d'anit, l'alcalde Juli Gendrau va convidar a entonar Els Segadors i tothom es va posar dret. L'acte va acabar amb aplaudiments. A fora de l'edifici consistorial i plantant cara a la pluja hi havia unes 200 persones que en un ambient festiu van tornar a cantar l'himne català i van llançar proclames a favor de votar el 9 de novembre i també de la independència de Catalunya.