El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha denunciat l'"espectacle televisiu" en què segons el seu parer s'han convertit els escorcolls de la Guàrdia Civil perquè busquen "fer mal" a CDC, i va defensar el president Artur Mas davant casos de presumpta corrupció perquè "la gent de CDC som gent honrada".

En roda de premsa al Parlament, Homs va assegurar que CDC no té "res a amagar": "Transparència total i absoluta, que vagin escorcollant, hem passat tots els filtres i controls i hem fet les coses bé". Homs va fer aquestes reflexions al valorar la intervenció de la Guàrdia Civil en un despatx de la seu central de CDC, la seva fundació Catdem i quatre ajuntaments catalans governats per Convergència per mandat del jutjat número 1 del Vendrell, que instrueix un cas de presumpta corrupció per pagaments de comissions del 3 % de la constructora Teyco al partit.

En aquest sentit, Homs va defensar "l'honestedat i l'honradesa de la gent de CDC" i va denunciar l'intent de fer mal "a través de les formes".

"Qui prepara aquests actes de campanya electoral amb voluntat de fer mal? Això no té res a veure amb la voluntat d'impartir justícia", va lamentar Homs en al·lusió que les càmeres dels mitjans han pogut filmar l'operatiu de la Guàrdia Civil.

Així, s'ha sumat des del Govern a les veus convergents que creuen que l'operació policial té una "intencionalitat" política, lligada a unes "eleccions tan importants" com les del 27-S, en les quals CDC aposta per la independència de Catalunya. En tot cas, Homs va voler protegir la figura del president de la Generalitat i va assegurar que Artur Mas "ha pres mesures més que ningú contra la corrupció".

En la mateixa línia que Homs, el coordinador general i número dos de CDC, Josep Rull, va denunciat ahir l'"espectacle mediàtic" que segons el seu parer són els escorcolls en la fundació CatDem i quatre municipis, i va lamentar que la Fiscalia hagi volgut "entrar en campanya abans d'hora" per "interferir" en el procés sobiranista.

Rull va comparèixer a la seu de CDC per valorar l'operació de la Guàrdia Civil. La investigació intenta descobrir si la fundació va rebre comissions il·legals del 3 % que presumptament cobraven diversos ajuntaments a canvi d'adjudicacions a la constructora Teyco.

Rull va detallar que de 2007 a 2009 les aportacions que va rebre la CatDem per part de Teyco van sumar 150.000 euros (1,7% del conjunt de les donacions), mentre que van rebre de la filial Bluegreen un total de 207.000 euros entre 2012 i 2014 (el 2,4% del total).

El dirigent convergent va negar que existeixin comissions irregulars i ha explicat que Teyco ha fet en el passat aportacions "clares, transparents i reconegudes" a CDC que el mateix partit no té "cap tipus de dificultat a fer-les públiques". Rull va assegurar que estan "compromesos amb la justícia i la transparència", però ha denunciat que l'actuació policial va ser coneguda abans pels mitjans de comunicació que per la part afectada, per la qual cosa, segons el seu parer, "l'objectiu és buscar un espectacle mediàtic".