El número dos de Ciutadans (C's) a Catalunya, Carlos Carrizosa, va anunciar ahir que la seva formació i el PPC han registrat al Parlament una sol·licitud de compareixença del conseller de Justícia, Germà Gordó, perquè expliqui la concessió del tercer grau a l'exconseller i exalcalde de la Seu d'Urgell Jordi Ausàs (ERC).

Ausàs, condemnat el juny passat a quatre anys de presó i al pagament d'una multa de 195.000 euros per pertànyer a una banda dedicada al contraban de tabac, ha obtingut el tercer grau tres mesos després d'ingressar a la presó.

La Generalitat de Catlaunya ha concedit aquest tercer grau penitenciari a l'exconseller republicà, amb la qual cosa només ha d'anar a la presó a dormir-hi i els caps de setmana els passa a casa seva, en una decisió que la fiscalia ja ha recorregut.

Segons va informar Ciutadans en un comunicat, Carrizosa considera que "es tracta d'un criteri contrari al dels òrgans penitenciaris competents i al de la Fiscalia". La sol·licitud de compareixença va ser registrada amb el PP, que fa uns dies va anunciar la seva intenció de demanar explicacions al conseller Gordó per una decisió que creu "arbitrària i vergonyosa".